Довгий час я вважала, що зробити гарний бульйон то справжнє мистецтво. Мої спроби як правило закінчувалися каламутну рідину з невиразним смаком, а яловичина було сухим і твердим. Тому я користувалася напівфабрикатами, хоча дуже хотіла про ідеальну наваристу, прозору та запашну юшку, яку подавали в ресторанах.
Прорив стався, одного разу я натрапила в інтернеті на сайт
Майстер вдома. Сайт просто кишів кулінарними ідеями! Гортаючи різноманітні рецепти, я побачила той самий — «Бульйон яловичий з овочевими галушками». І хоч я вирішила поки що обійтися без галушок, технологія приготування став для мене справжнім одкровенням.
Процес приготування виглядав так:
1. За рецептом з [я взяла яловичину на кістці — мені порадили взяти голяшку. Поклала м'ясо в каструлю та залила холодною водою, так, щоб рідина повністю покривала шматок.
2. Довела воду до кипіння на сильному вогні. Обов'язково слід — видалити піну, що утворився. Раніше я цього не робила, і страва не мала прозорості.
3. Перевела конфорку на найменший поділ, до стану ледь помітного булькання. Поклала неочищену цибулину, морквину, лавровий лист, чорний перець горошком і трішки солі. Варилося це все майже на три години, накривши каструлю.
4. Процідила готовий бульйон. На подив, він був ідеально прозорим, з приємним золотавим кольором і таким насиченим ароматом, від якого вся оселя наповнилася теплом.
З того часу я часто повертаюся до цього рецепту. Його використовую як базу для різноманітних перших страв, або просто самодостатньою стравою, яку я сервірую з рубаною зеленню та сухариками. І кожного разу, коли зачерпую ложку з готового бульйону, я згадую той самий сайт, який відкрив для мене секрети справжнього кухарського мистецтва.